Helpen bij de nieuwsbrief?

f26832e864bcdba099d3b66f6091813bfe471ee2Een paar keer per jaar verschijnt er een nieuwsbrief om bijvoorbeeld nieuwtjes, evenementen, nieuwe lessenreeksen en workshops aan te kondigen. We hopen hiermee iedereen op te hoogte te houden van wat er allemaal speelt in de balfolk scene. Ook hopen we zo organisatoren en docenten een kans te geven om promotie te maken. We zouden graag ook tijd hebben om weer interviews en filmpjes te plaatsen, maar op dit moment komen we even handen tekort..

Eigenlijk kunnen we wel wat hulp gebruiken! Het gaat vooral om het in elkaar zetten van de mail (dit doen we in mailchimp), maar er is ook zeker ruimte voor ideeën, input en creativiteit. Geen zin om alles alleen te doen? Marretje ontfermt zich er nu over kan blijven helpen.

Lijkt het jou leuk om hierbij betrokken te zijn en te helpen, stuur dan vooral een mailtje naar redactie@balfolk.nl!

Groetjes (en alvast heel erg bedankt),

(Namens de balfolkfabriek)
Marretje

 

Stichting 5 jaar!

Hoera Hoera!

Afgelopen zaterdag 24 februari is de stichting 5 jaar geworden! We hebben dit natuurlijk samen gevierd met appeltaart 🙂. We hopen dat de stichting nog een poos zal bestaan en balfolk kan blijven ondersteunen. Wij bedanken graag iedereen die ons de afgelopen jaren geholpen heeft en natuurlijk alle oud bestuursleden!

IMG_0261

En, niet onbelangerijk, hebben we de eerste vier jaarverslagen af en ondertekend. We zijn er ontzettend trots op. Binnenkort zullen ze op de website verschijnen. Houd ons dus vooral in de gaten als je geinteresseerd en nieuwschierig bent!

Groetjes,

Anne, Marretje, Mickel en Remco

 

Netwerkdag November 2017

Zie ook het  facebook-evenement

Dag iedereen die zich graag inzet voor Balfolk!

Balfolk doen we samen. Niet alleen het muziek maken en het dansen, maar ook het organiseren en zorgen voor goede samenwerking binnen Balfolk. Daarom brengt Stichting Balfolkfabriek graag enthousiaste mensen samen.  Iedereen die actief betrokken is of wil zijn bij Balfolk is welkom. Denk aan organisatoren, muzikanten, docenten, mensen die Balfolk graag bij nieuwe mensen promoten, enzovoort.

In de netwerk momenten in het verleden zijn al mooie dingen ontstaan, zoals het filmpje ‘Wat is Balfolk’ en een herleefde balfolk wiki. De netwerkdagen blijken ook mooie momenten om elkaar te leren kennen, hulp te vinden en contacten te leggen voor ideeen. 

De komende editie zal plaats vinden op zondag 19 novembermvoorafgaand aan het bal in Wageningen met Duo Montanaro Cavez, Duo De Schepper – Sanczuk. Vanaf 11.30 uur ben je welkom bij ontmoetingsplek ‘Thuis’ (Stationsstraat 32, 6701 AM), op loopafstand van het bal.

We hebben al wat ideeen over de invulling voor deze dag, maar jullie input is zeker welkom. Is er iets waar je het over zou willen hebben? Laat het ons weten! Wat het programma uiteidelijk geworden is, zullen we van tevoren communiceren waarna je vervolgens kan kiezen bij welke onderwerpen je aansluit. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor spontane ideeën op de dag zelf.

Voorbereiding
Om een zo goed en inspirerend mogelijk programma voor te bereiden, horen we graag van tevoren wie er komt, en wat je top-drie van onderwerpen is. Wil je graag komen? Vul dan zo snel mogelijk dit formulier in

Natuurlijk zijn we ook voor andere vragen of zaken die niet op het aanmeldingsformulier passen altijd te bereiken op stichting@balfolk.nl. Als je je liever via e-mail aanmeldt kan dat ook, vergeet dan niet op te schrijven wat je op het gebied van Balfolk doet of zou willen doen, waar je het met anderen over wil hebben, wat jij zou kunnen aanbieden/inbrengen tijdens de dag of waar je graag meer over zou willen weten.

Zien we je daar?

Groet,
Stichting balfolkfabriek
Anne, Marretje, Sander Poot, Mickel en Remco

Netwerkdag

Zie ook het facebook-evenement

Dag iedereen die zich graag inzet voor Balfolk!

Balfolk doen we samen. Niet alleen het muziek maken en het dansen, maar ook het organiseren en zorgen voor goede samenwerking binnen Balfolk. Daarom brengt Stichting Balfolkfabriek graag enthousiaste mensen samen. Op zondag 2 april is er een netwerkbijeenkomst voorafgaand aan het bal in Wageningen met Ballsy Swing en Toctoctoc!
Iedereen die actief betrokken is of wil zijn bij Balfolk is welkom. Denk aan organisatoren, muzikanten, docenten, mensen die Balfolk graag bij nieuwe mensen promoten, enzovoort.

We hebben nu twee keer eerder een netwerkbijeenkomst gehad en een keer een korte bijeenkomst, de Brouwerij. Er zijn al mooie dingen ontstaan, zoals het filmpje ‘Wat is Balfolk’ en een herleefde balfolk wiki. We willen verder plannen maken voor bijvoorbeeld de vernieuwing van de website en zijn daarnaast heel benieuwd waar jullie aandacht aan willen besteden.

We willen graag samen met de deelnemers invulling geven aan het evenement. Daarvoor hebben we jullie input nodig. Op basis van die input en thema’s waar we vanuit Stichting Balfolkfabriek graag breed mensen bij willen betrekken gaan we de onderwerpen vaststellen. De uitkomst zullen we van tevoren communiceren waarna je vervolgens kan kiezen bij welke onderwerpen je aansluit. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor spontane ideeën op de dag zelf.

Voorbereiding
Om een zo goed en inspirerend mogelijk programma voor te bereiden, horen we graag van tevoren wie er komt, en wat je top-drie van onderwerpen is. Wil je graag komen? Vul dan zo snel mogelijk dit formulier in:https://goo.gl/forms/KFnEQVvat2GGQXl82

Natuurlijk zijn we ook voor andere vragen of zaken die niet op het aanmeldingsformulier passen altijd te bereiken op stichting@balfolk.nl. Als je je liever via e-mail aanmeldt kan dat ook, vergeet dan niet op te schrijven wat je op het gebied van Balfolk doet of zou willen doen, waar je het met anderen over wil hebben, wat jij zou kunnen aanbieden/inbrengen tijdens de dag of waar je graag meer over zou willen weten.

Zien we je daar?

Groet,
Stichting balfolkfabriek
Anne, Marretje, Sander Poot, Mickel en Remco

Fotowedstrijd

Soms kan je iets niet uitleggen met woorden, foto of film. De atmosfeer bij Balfolk is misschien één van die dingen die je eigenlijk gewoon moet ervaren. Toch zouden we het heel tof vinden om het wél uit te leggen en te laten zien.
Dat is een uitdaging! Durf jij de uitdaging aan? We maken er een fotowedstrijd van. De fotowedstrijd is al in de nieuwsbrief langs gekomen, maar we leggen het graag nog iets beter uit. We zijn opzoek naar een foto die de sfeer van balfolk vangt en laat zien wat balfolk is. We zijn dus niet persé opzoek naar een foto met een hoge kwaliteit/resolutie maar naar een foto met sfeer! Het maakt dus niet uit of je een foto hebt gemaakt met een telefoon of camera of wanneer je de foto gemaakt hebt.

We zullen de vijf meest sprekende foto’s uitprinten en op een bal opgehangen (welk bal dat is, volgt nog). De makers van deze foto’s krijgen natuurlijk gratis toegang tot dit bal én mogen hun print na afloop mee naar huis nemen. Tijdens het bal kan er op de foto’s gestemd worden en het bal zal afgesloten worden met de prijsuitreiking! De winnaar krijgt gratis toegang tot een bal naar keuze.

Stichting Balfolkfabriek schrijft deze wedstrijd uit omdat we het leuk vinden dat jullie gaan meedenken en betrokken zijn bij hoe we balfolk kunnen visualiseren. En daarnaast zijn we ook op zoek naar mooie foto’s die we mogen gebruiken voor de publiciteit, bijvoorbeeld voor nieuwe flyers, facebook of de website. Als je meedoet aan deze wedstrijd, zullen we je vragen of we je foto hiervoor mogen gebruiken, uiteraard met naamsvermelding, en in overleg hoe we hem dan gaan gebruiken. Staan er mensen wel erg herkenbaar op je gemaakte foto? Vraag dan voor je ons toestemming geeft om de foto te gebruiken, ook even aan je ‘modellen’ of ze bezwaar hebben.

De selectieprocedure wordt door een jury uitgevoerd, daarbij worden de foto’s anoniem behandeld. Op deze manier kan de jury niet bevooroordeeld zijn over de fotograaf, en speelt het wel of niet toestemming geven voor publiciteitsdoeleinden ook geen rol. Leden van de jury en bestuursleden mogen uiteraard niet meedoen aan de wedstrijd.

Je kan foto’s insturen tot 15 mei. Mail naar info@balfolk.nl
Heel veel succes!